Ημιπολύτιμοι Λίθοι - Χειροποίητα Κοσμήματα
Τηλεφωνικές Παραγγελίες και Πληροφορίες: 215-550-7774

Ακουαμαρίνα (Aquamarine)

Ακουαμαρίνα είναι ένα ορυκτό χρώματος γαλάζιου που πήρε το όνομα του από το Aqua Mare που θα πει το νερό της παραλίας. Χαρίζει ευτυχία, θάρρος, διορατικότητα και τύχη. Δεν ειναι τυχαίο ότι θεωρείται το τυχερό πετράδι των ναυτικών, που τα παλια χρόνια έδιωχνε την κακοτυχία και τους κακούς οιωνούς. Το κουβαλούσαν πάντα μαζί τους γι’αυτό και σε ναυάγια καταγράφηκαν μεγάλες ποσότητες του συγκεκριμένου πετραδιού στα αμπάρια των πλοίων.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της  Ακουαμαρίνας είναι μοναδικές. Δίνει κουράγιο και δύναμη και μειώνει το άγχος και παρέχει ηρεμία στο μυαλό και στην ψυχή. Επίσης, είναι σπουδαίο για τους πόνους στο λαιμό, τους αδένες και τα θέματα θυροειδή, όπως και τα προβλήματα των ματιών κυρίως μυωπίας και προσβυωπίας και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το ιδιαίτερο διάφανο γαλάζιο χρώμα προσδίδει σε αυτόν που το φοράει αισθήματα συμπάθειας, εμπιστοσύνης, αρμονίας, συντροφικότητας, σταθερότητας. Φέρνει καλοτυχία και βίον ανθόσπαρτον στα νέα ζευγάρια για ευτυχισμένα χρόνια. Επιπλέον, ενισχύει την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την ενθάρρυνση.

Στη μυθολογία, οι γοργόνες όλων των θαλασσών αποθήκευαν στα σεντούκια τους μεγάλες ποσότητες του πετραδιού για καλή ενέργεια. Η δύναμη της Ακουαμαρίνας ενισχύεται όταν τοποθετείται σε νερό φωτισμένο με ήλιο και προσφέρει ευεξία, γαλήνη, αρμονία, θετική σκέψη και ενέργεια τόσο στο χώρο που τοποθετείται όσο και σε αυτόν που το κουβαλάει πάνω του.

Το ορυκτό πηγάζει στην ΗΠΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΠΕΡΟΥ, ΧΙΛΗ, ΡΩΣΙΑ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΓΑΛΛΙΑ.

Η άκουαμαρινα θεωρείται λίθος που ταιριάζει στο ζώδιο του Ιχθύ και στον μήνα Μάρτιο.

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.