Ημιπολύτιμοι Λίθοι - Χειροποίητα Κοσμήματα
Τηλεφωνικές Παραγγελίες και Πληροφορίες: 215-550-7774

Τυρκουάζ (Turquoise)

Το ορυκτό πήρε το όνομα του απο την Γαλλική λέξη «Turquios» που σημαίνει Τούρκοι.

Εκεί ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το πετράδι τυρκουάζ όπου το ανακάλυψαν Βενετοί Εμποροι προς εκμετάλλευση σε όλη την Ευρώπη.

Το τυρκουάζ αποτελεί ένας απο τους αρχαιότερους πολύτιμους λίθους. Χρονολογείται ότι το χρησιμοποιούσαν στην Αρχαία Αίγυπτο ώς κόσμημα και φυλακτό για καλή τύχη.

Διακόσμησε τα βαριά έπιπλα τόσο στα βασίλεια των Αιγύπτιων όσο και στα βασίλεια της Περσίας.

Χρησιμοποιήθηκε ώς ιερή πέτρα σε πολλούς πολιτισμούς κάθως αντιπροσωπεύει γη, θαλασσα, ουρανό.

Οι Πέρσες το χρησιμοποιούσαν για να προστατεύονται απο την κακή ενέργεια και τα θανατηφόρα ατυχήματα. Υπήρχε η προκατάληψη ότι αν η πέτρα άλλαζε χρώμα στο χέρι ή στο λαιμό που ήταν τοποθετημένη η πέτρα δήλωνε τον κίνδυνο που πλησιάζε και έβαζε τους ανθρώπους σε κατάσταση επιφυλακής.

Στην σημερινή εποχή αποτελεί την προστατευτική πέτρα όλων των επικίνδυνων επαγγελμάτων.

Επιπλέον αποτελεί το πετράδι της φιλίας και βάζει τις βάσεις για σταθερότητα στις επαφές και δημιουργεί εμπιστοσύνη και πίστη.

Συνιστάται στα άτομα που έχουν κατάθλιψη, καθώς το ανοιχτόχρωμο τυρκουάζ πετράδι βοηθάει στην ανάκτηση της καλής διάθεσης, χτίζει αυτοπεποίθηση και αυτοέλεγχο, εκμηδενίζει τις άμυνες.

Οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι πολλές. Βοηθάει το ανοσοποιητικό και βοηθάει στην αποθεραπεία του αναπνευστικού. Επουλώνει με την ενέργεια του όλο το σώμα, λειτουργεί θεραπευτικά για αποτοξίνωση. Σταθεροποιεί την αυτοπεποίθηση σε δημόσιες επικοινωνίες. Βελτιώνει την ψυχική μας υγεία.

Πνευματικά, φέρνει καλύ τύχη και εξοστρακίζει την κακή ενέργεια, είναι σύμβολο φιλίας και προστατεύει απο ατυχήματα. Ενισχύει την Ειρήνη και καλή πρόθεση. Βοηθάει την εσωτερική δύναμη και προσαρμόζεται στο χαρακτήρα του κάτοχου του πολύτιμου αυτού λίθου.

Το τυρκουάζ είναι ο ημιπολύτιμος λίθος που ταιριάζει με το ζώδιο του Τοξότη και στο μήνα Δεκέμβριο.

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.